نماینده مردم نقده و اشنویه گفت: استان آذربایجان غربی در زیرساختهای گردشگری ضعیف است.
نظاره: عبدالکریم حسینزاده درباره وضعیت زیر ساخت گردشگری استان آذربایجان غربی گفت: استان آذربایجان غربی قبل از ایجاد زیر ساخت نیاز به آموزش دارد. این استان از نظر زیرساختهای کلان لازم برای رونق گردشگری ضعیف و در حوزه گردشگری کم کاری رخ داده است. پروازهای استان به نسبت آذربایجان شرقی یک ششم است در حالی که یکی از زیرساختهای گردشگری دسترسی است اما دراین استان نه تنها پرواز کم است بلکه کیفیت جادهها هم استاندارد نیست. بنابراین ضعف مسیرها دسترسیها باعث میشود نتوانیم از زیرساختهای گردشگری استفاده کنیم.
او درباره وضعیت اقامتگاههای بومگردی این استان نیز گفت: نسبت به آموزش استانداردها و شاخصهای بومگردی کوتاهی شده است که این موضوع در کنار فضای سیاسی و اجتماعی آذربایجان غربی سبب شده سرمایهگذارها از استان خارج شوند، ضمن آنکه ما مسئولان هم سرمایهگذاری در بخش گردشگری را جدی نگرفتهایم. نسبت به ظرفیتهای گردشگریای که داریم در حق استانمان ظلم کردیم. باید کلان به موضوع نگاه کنیم و بپرسیم ایران با داشتن این حجم از ظرفیتهای طبیعی و تاریخی چرا از نظر گردشگری و درآمدزایی از این طریق در رده کشورهای پایان خط است.
نماینده مردم نقده و اشنویه درباره سرمایه گذاری در حوزه گردشگری گفت: مهمترین مشکل ما در راه پیشرفت استان تقابل فرهنگی است که باعث شده مردم از هم و از مسئولان دور باشند. در شهرهای این استان ثروتمندانی داریم که حاضر به سرمایهگذاری در استان و شهر خودشان نیستند، سرمایه خود را به استان مرکزی میبرند، ترکهای آذربایجان غربی سرمایه خود را به تبریز میبرند. بنابراین ما نه تنها جاذبه سرمایه گذاری در استان ایجاد نکردیم بلکه شاهد فرار سرمایه هم هستیم چرا که امنیت اقتصادی در این استان شکل نگرفته است.
او با اشاره به تاثیر مشکلات محیط زیستی در استان نیز گفت: دریاچه ارومیه واقعا استان ما را فلج کرد، بحث گرد و غبار و محیطزیست ما را اذیت کرد. این معضل خشکی دریاچه ارومیه هم برنامهریزی های استان آذربایجان غربی را تحت تاثیر قرار داد ضمن آنکه پیش از آن هم زمانی که دریاچه پرآب بود، ما از توان و ظرفیتش بهره نمیبردیم. در تمام این سالها هیچ جشنواره مرتبط با ورزش ها و گردشگری آبی برگزار نکردیم در حالی که در کشورهای همسایه از چنین ظرفیتی برای جذب سرمایه و گردشگری استفاده میشود. ترکیه، آذربایجان، عراق و ارمنستان میتوانستند جامعه هدف ما برای جذب گردشگر در تفریحات آبی دریاچه ارومیه باشند اما ما این فرصت را از دست دادیم و به ترکیه واگذار کردیم. ترکیه برای ۳۶ سال بنادر خود را به بخش خصوصی واگذار کرده و از درآمد آن برای توسعه پایدار استفاده میکند اما ما به جای استفاده از ظرفیت دریاچه ارومیه آن را خشک کردیم و سالهاست به تبع آن تمام برنامهریزیهای استان به هم ریخته است. نه به ظرفیت درمانی دریاچه توجه کردیم نه گردشگری، به همین دلیل اگر به دنبال یافتن دلایل توسعه نیافتگی آذربایجان غربی در زمینه گردشگری هستیم باید توجه کنیم که مدیران این استان توسعه یافته نیستند، ذهن مدیران استانی باید اول توسعه را باور کند تا مردم هم آن را بپذیرند.
منبع: چمدان