نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه شنبه اول بهمن ماه، ماده جدیدی به قوانین مالیات ارزش افزوده اضافه کردند. با تصویب ماده ۳۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده، سازمان امور مالیاتی موظف است بابت خروج هر مسافر ایرانی (به جز موارد تبصره ۱ این ماده) از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی از مسافران مالیات دریافت کند و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. مبلغ رقم این مالیات در قوانین بودجه سنواتی پیشبینی خواهد شد.
چه کسانی جزو تبصره ۱ محسوب میشوند؟
بر اساس تبصره ۱ این ماده کسانی که گذرنامههای سیاسی و خدمت دارند، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجویی)، بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام میگردند، دارندگان پروانه گذر مرزی و مرزنشینان، جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام میشوند جزو گروهی هستند که از پرداخت مالیات برای سفرهای خارجی مستثنی محسوب میشوند.
بهغیر از این افراد زائران ایرانی که در ایام اربعین حسینی (ع) به مقصد عراق سفر میکنند و همینطور ایرانیانی که مقیم کشورهای خارجی هستند و کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارند نیز از پرداخت این مالیات را مستثنی میباشند.
تبصره ۲ و ۳ این قانون
براساس تبصره ۲، گردشگران، ساکنین دائم یا موقت مناطق آزاد تجاری- صنعتی که صرفاً از مبدأ مناطق مذکور به خارج از کشور عزیمت میکنند، مشمول عوارض خروج از کشور موضوع قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی و آئیننامههای اجرایی مربوطه میشوند.
بر اساس مواردی که در تبصره ۳ این قانون توسط نمایندگان مجلس رای مثبت آورده است، نیروی انتظامی موظف است از خروج کسانی که مالیات خروج را پرداخت نکردهاند، جلوگیری کند.