جام جهانی یکی از هیجانانگیزترین رویدادهای ورزشی است که هر چهارسال یکبار در کشورهای مختلف برگذار میشود و طرفداران زیادی را از سرتاسر دنیا بهویژه کشور عزیزمان ایران مجذوب خود میکند. جامجهانی ۲۰۱۸ قرار است از ۲۴ خرداد ماه تا ۲۴ تیر در استادیومهای روسیه واقع در ۱۱ شهر میزبان ۶۴ مسابقه باشند. در این مقاله قصد داریم استادیومهای برتر جام جهانی روسیه معرفی کنیم.

استادیوم سن پترزبورگ
ورزشگاه کرستوفسکی که استادیوم سن پترزبورگ نیز نامیده میشود محل برگزاری بازیهای تیم زنیت است. از سال ۲۰۰۵ برنامهریزی برای شروع بازسازی استادیوم جدید آغاز شد و در سال مراحل ساخت عملیاتی گردید و در سال ۲۰۱۶ کار آن به پایان رسید. هزینه ساخت این ورزشگاه که یکی از گرانترین استادیومهای جهان است را شرکت گازپروم روسیه تقبل کرد. معمار معروف ژاپنی KISHO KOROUKAWA این استادیوم را شبیه به سفینههای فضایی ساخته است که طرح آن مانند استادیوم ژاپنی تویوتا است. این استادیوم در ۲۲ آوریل ۲۰۱۷ طی دیداری بین تیمهای زنیت و اورال در لیگ روسیه افتتاح شد.
استادیوم اکاترینبرگ
این استادیوم حدود هزارمایل(۱۶۰۰ کیلومتر) از استادیوم لوژنیکی فاصله دارد. اکاترینبرگ در مرکز شهر واقع شده و برای جام جهانی ۲۰۱۸ این ورزشگاه قدیمی را بازسازی کردند. سال ساخت آن ۱۹۵۷ است و فقط یک سال جوانتر از استادیوم ملی روسیه است. استادیوم ساختمان قدیمیاش را به همان شکل و شمایل حفظ کرده است و درست مثل لوژنیکی درواقع یک اثر هنری به شمار میرود. به دلیل اینکه خدشهای به نمای اصلی ساختمان وارد نشود، بازسازی آن کمی با تاخیر شروع شد. از این جهت فیفا گفت که ساخت جایگاههای موقت راه حل عملی و به صرفه است تا مطمئن شوند که ۳۵هزار ظرفیت را تامین خواهد کرد.
استادیوم موردویا آرنا
ورزشگاه موردوویا آرنا در شهر سارانسک کوچکترین شهر روسیه و در ۵۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مسکو قرار گرفته است. ساخت این ورزشگاه در سال ۲۰۱۰ شروع شد و در سال ۲۰۱۷ افتتاح گردید و ظرفیت آن ۴۵۰۱۵ نفر میباشد که پس از مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ به ۲۸ هزار نفر کاهش خواهد یافت. ورزشگاه موردو ویا آرنا یکی از ورزشگاه های انتخاب شده برای برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه میباشد که فقط چهار بازی از مرحله مقدماتی در آن انجام میشود که مهمترین آنها بازی ایران و پرتغال میباشد.
استادیوم روستوف آرنا
ورزشگاه روستوف آرنا در شهر روستوف نادونو روسیه، یکی از مجهزترین استادیوهای این شهر است. ساخت این ورزشگاه با ظرفیت ۴۵۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۴ شروع شده و طبق برنامه ریزی مسئولین کشور روسیه در سال ۲۰۱۷ تاسیس گردید. روستوف آرنا یکی از ورزشگاههای میزبان مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه خواهد بود. طراحی و نقشه نهایی ورزشگاه روستوف آرنا همزمان با انتخاب شرکت آمیکایی پاپولوس به عنوان طراح و معمار پروژه ساخت در سال ۲۰۱۲، به تصویب رسید. طراحی این استادیوم از کوه های قدیمی کورگانز الهام گرفته و در کناره جنوبی رودخانه دون در نزدیکی مرکز شهر روستوف نادونو ساخته شده است.

استادیوم لوژنیکی
استادیوم لوژنیکی که در پایتخت کشور روسیه، مسکو قرار دارد، استادیوم ملی این کشور است. این استادیوم ظرفیت گنجایش ۸۱ هزار تماشاگر را دارا است و همین باعث شده تا استادیوم لوژنیکی به یکی از بزرگترین استادیومهای اروپا تبدیل شود. از رویدادهای مهم این ورزشگاه میتوان به المپیک ۱۹۸۰ اشاره کرد.
استادیوم المپیک فیشت
استادیوم المپیک فیشت در سال ۲۰۱۳ و برای بازیهای المپیک زمستانی و پارالمپیک ۲۰۱۴ ساخته شد. این ورزشگاه در سال ۲۰۱۶ بازگشایی شد تا برای بازیهای جام جهانی ۲۰۱۸ آماده شود. در طول جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، ورزشگاه فیشت میزبان چهار بازی دور اول گروهی، یک بازی از دور یک شانزدهم و یک فینال از دور یک چهارم نهایی خواهد بود.
استادیوم نیژنی نوگورد
این ورزشگاه از سال ۲۰۱۵ در حال ساخت بوده و با برنامه ریزی هایی که انجام شده همین سال یعنی ۲۰۱۷ افتتاح میشود. استادیوم نیژنی نووگورود برای تماشاگران ظرفیت ۴۴هزار و ۸۹۹ نفری خواهد شد و احتمالا استادیوم باشکوه و زیبایی خواهد شد. روند سخت این استادیوم به قدری پیشرفت داشته که در اواخر اوکتبر ماه مسئولان هلندی کف این استادیوم را چمن نصب میکردند.
استادیوم سامارا
سامارا ورزشگاهی است که برای برگزاری بازی های جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه ساخته شده است. طرح ابتدایی ساخت این ورزشگاه در سال ۲۰۱۰ شکل گرفت اما ساخت آن در سال ۲۰۱۴ آغاز و در سال ۲۰۱۷ به پایان رسید. این ورزشگاه ۴۴۸۰۷ نفر گنجایش دارد و هزینه ساخت آن ۳۷۰ میلیون دلار برآورد شده است. پس از برگزاری جام جهانی این ورزشگاه میزبان بازی های خانگی تیم کریلیا خواهد بود. طراحی ورزشگاه سامارا به عنوان یکی از دوازده ورزشگاه میزبان جامجهانی ۲۰۱۸ به گونهای است که از سوی رسانههای ورزشی روسیه به ورزشگاه کیهانی معروف است.
استادیوم کالینگراد
منطقه کالینینگراد در غربی ترین نقطه روسیه قرار دارد و این شهرغربی ترین میزبان جام جهانی ۲۰۱۸ است. ورزشگاه کالینینگراد برگزار کننده مرحله گروهی مسابقات خواهد بود. به این علت که این ورزشگاه روی جزیره ساخته شده است، پی ریزی و ساخت بنای اولیه بسیار دشوار بود و هزینه های زیادی بر سر ثابت سازی آن آنجام شد، به طوری که چهار شرکت در جریان ساخت این ورزشگاه، دچار ورشکستگی شدند.
استادیوم ولگوگراد آرنا
آخرین استادیومی که به جام جهانی ۲۰۱۸ خواهد رسید، ورزشگاه ولگوگراد خواهد بود. این ورزشگاه با بازسازی استادیوم فعلی «روتور» ساخته خواهد شد، با این حال هزینه ساخت آن معادل ساخت یک ورزشگاه کامل است، چون عملاً ورزشگاه فعلی کاملاً تخریب خواهد شد. البته نتیجه نهایی کار، خبر از استادیومی بسیار زیبا میدهد و یقینا جز برترین ورزشگاه های روسیه می باشد.