در کنار غارهای شگفتانگیز، کوههای با عظمت و مکانهای مذهبی همانند Leshan Giant Buddha، معابد مهمترین بخش از فرهنگ غنی کشور چین بهحساب میآیند. در این کشور معابد مشهور زیادی قرار گرفتهاند که معماری سنتی چینی را در دل خود جای دادهاند که بسیاری از آنها متعلق به قرنها پیش هستند. در این مطلب از نظاره قصد داریم شگفتانگیزترین معابد چین را بهشما معرفی کنیم.
-
معبد بهشت

معبد بهشت بدون شک یکی از زیباترین و منحصربهفردترین معابد چین است دسترسی سادهای را از پارک Tai Chi برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است. این معبد با معماری بینظیر، در سالیان دور پذیرای امپراتوران چینی بود که هرساله برای انجام نیایش، دعا برای برداشت محصول و اهدای قربانی در آن حضور مییافتند. معبد بهشت در میان درختان کاخ محاصره شده است و ارتباط بین انسان و پروردگار را به نمایش میگذارد. در دوران امپراطوری چین، امپراتوران این کشور در این معبد، برای بهرهمندی از محصولات باکیفیت و سال زراعی پر رونق، خون حیوانات خود را بر زمین می ریختند و نذرها و قربانی های شان را به آسمان و آنچه در آن است تقدیم می کردند.
-
معبد معلق در کوه هنگ شان

معبد معلق بر روی یک صخره در کوه هنگ شاندر در دره اژدهای طلایی با معماری منحصر بهفردش قرار گرفته است. گردشگران تور چین با استفاده از پلههای چوبی خود را به این معبد میرسانند. جالب است بدانید بیش از ۴۰ سالن در این معبد وجود دارد که نزدیک به ۸۰ مجسمهی برنز در آنها نگهداری میشوند. برای همه بازدیدکنندگان جای تعجب دارد که در زمانهای بسیار دور و با امکانات محدود چگونه همچین بنایی ایجاد شده است و بازدید کنندگان بر این باور هستند که پایههای چوبی عمودی، این معبد را بر صخرههای کوه استوار کرده، اما واقعیت امر چیز دیگری است. در حقیت سنگینی معبد روی تیرهای چوبی افقی است که درون صخرهها قرار دارد. همچنین سکوهای کوچک سنگی نیز برای استوار نگه داشتن تیرهای چوبی مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه براین از آنجایی که بیشترین وزن معبد از مجسمهها سرچشمه میگیرد آنها را برای حفظ توازن در نواحی کوهپایهای قرار دادهاند.
-
معبد فایوان

معبد فایوان در جنوب غربی شهر پکن واقع شده و از حیث تاریخی مذهبی برای مردم بومی چین بسیار مهم تلقی میشود. این معبد در سال ۶۴۵ میلادی در دوران حکمرانی سلسله تانگ بنا شد. دستور ساخت معبد فایوان را پادشاه لی شیمین حاکم وقت صادر کرد.
هدف از ساخت معبد فایوان علاوه بر مکانی برای عبادت بودا، بنایی برای زنده نگه داشتن سربازان کشته شده در جنگ نیز باشد. با بازدید از این معبد می توانید صدها مجسمه طلایی رنگ از بودا و شیرهای سنگی را تماشا کنید که در در تمامی نقاط آن قرار گرفتهاند. اکثر بخشهای معبد فایوان بهویژه دروازه، سالن اصلی و برج های آن با نهایت ظرافت طراحی شده اند و برای زیباتر کردن آن ها از رنگهای قرمز و طلایی بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.
-
معبد داجو

داجو کلمه مهمی برای پیروان بودا محسوب میشود که در لغت بودا به معنی رتسگاری است. عبادتگاه داجو در قرن یازدهم میلادی بنا شده است؛ اما اطلاعات دقیقی درمورد سازندهی آن نیست. البته برخی از بومیان بر این باور هستند که این بنا به حکم پادشاهان سلسله لیائو در سال ۱۰۶۸ بنا شده است. در قرن پانزدهم یک بار این بنا به طور کامل مورد بازسازی قرار گرفته است و به همین دلیل آن چه امروز به عنوان عبادتگاه داجو معروف شده است، حاصل این بازسازی میباشد که با نسخهی اولین آن بسیار متفاوت است. با بازدید از این بنا میتوانید در سالنهای اصلی قدم بزنید و محو زیبایی آن شوید.
-
معبد یونجو

معبد یونجو بزرگترین نیایشگاه در منطقه معروف فانگشان است. ویژگی شاخص معبد یونجو وجود تعدا بیشماری عدد سنگ نوشته در آن است؛ در حیقیت بسیاری از دیوارهای این بنا نوشته های کهنی را در خود جای دارند که همین امر، منجر شده تا بدست آوردن اطلاعات درمورد سال ساخت آن دشوارتر باشد. عبادتگاه یونجو در تاریخ ۲۸ مارس ۲۰۰۸ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید و حالا کاملا تحت حفاظت است. شایان ذکر است که اطلاعات متعددی درباره امپراطوری تانگ و کیدانکانگ و لیائو، روی سنگ نوشتههای این معبد وجود دارد و ممکن است حکم بنا شده آن توسط یونجو را یکی از امپراطوران این سلسلهها صادر شده باشد.
-
معبد شائولین

معبد شائولین زادگاه ورزش رزمی کونگو بهحساب میآید و قدمت آن به ۱۵۰۰ سال پیش باز میگردد. این معبد را در شرق آسیا با عنوان زادگاه مکتب ذن شناخته میشود. معبد شائولین در دامنههای رشتهکوه سونگ شان قرار گرفته است که فاصلهی نزدیکی با شهر دنگ فنگ در استان هنان فاصله دارد. چندی پس از بنا شدن این معبد، راهب بودایی دیگری از هند به این منطقه سفر کرد و معبد شائولین را به مرکز مکتب ذن در چین تبدیل کرد. اما تنها چند سال بعد درهای معبد به دلیل سیاستهای ضد بودایی دربار آن زمان، بسته شد. امروزه این معبد به یکی از قطبهای گردشگری تبدیل شده است و هرساله هزاران نفر از سرتاسر دنیا بازدید از این معبد را در برنامهی سفر خود قرار میدهند.