توئیت دونالد ترامپ با موضوع هدف قرار دادن نقاطی از ایران که برای فرهنگ ایرانی اهمیت بالایی دارد، واکنشهای انتقادی زیادی داشته که اغلب این کار را یک جنایت جنگی نامیدهاند.
از آنجایی که هدف قرار دادن مکانهای فرهنگی یک کشور “جنایت جنگی بینالمللی” محسوب میشود، این توئیت ترامپ به عنوان مصداق جنایت جنگی بینالمللی به شمار میرود.
محمد جواد ظریف هم در پاسخ به این توئیت ترامپ اعلام کرد که هدف قرار دادن اماکن فرهنگی جنایت جنگی است. وزیر امور خارجه ایران در این باره نوشت: در پی ارتکاب نقض شدید قوانین بینالمللی در روز جمعه با ترورهای بزدلانه، ترامپ بار دیگر تهدید کرده است که دست به نقض جدید هنجارهای قطعی بینالمللی خواهد زد. هدف قرار دادن اماکن فرهنگی یک جنایت جنگی است. چه با لگد و چه با فریاد، پایان حضور شرورانه آمریکا در غرب آسیا آغاز شده است.
یکی از متخصصان روابط بینالمللی به نام تام نیکولاس که استاد کالج جنگی نیروی دریایی آمریکا هم هست در توئیتی نوشت: بهتر است کسی رئیس جمهوری را آگاه کند که او تهدید به جنایت جنگی کرده است. حمله به ۵۲ مکان بهطور کاملا سمبلیک جنایت جنگی است، حمله به اماکن فرهنگی بدون هیچ گونه ضرورت نظامی، جنایت جنگی است. حمله برای انتقام گیری، جنایت جنگی است. هدف قرار دادن غیرنظامیان، جنایت جنگی است.
نامزد انتخابات درون حزبی دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری، که معاون اول باراک اوباما هم بوده در واکنش به این توئیت ترامپ نوشت: هر چه دیوارها به این آدم نزدیکتر می شود (عرصه به این آدم تنگ تر می شود) او به فردی غیرمنطقیتر بدل می شود.
الکساندریا اوکازیو کورتز، نماینده حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا هم این کار ترامپ را جنایت جنگی خواند و در این باره نوشت: تهدید به هدف قرار دادن و کشتن خانوادهها، زنان و کودکان که شما با هدف قرار دادن اماکن فرهنگی انجام می دهید، شما را به یک «مرد سرسخت» تبدیل نمی کند. این شما را «استراتژیک» نمی کند. این اقدام شما را به یک «هیولا» بدل می کند.